Alkuun
26.2.2015
Kati van der Hoeven

Rauhaa ja harmoniaa

 

Eikö tämä maapallo olekin upea ja niin uskomattoman kaunis? Ihana ja täysin tasapainoinen planeetta, joka ylläpitää käsittämättömän määrän erilaisia lajeja eläimiä ja monenlaista elämää. Ajatelkaapa tätä: kaikki tämä on tehty ilman ihmisen älykkyyttä. Itse planeetta antaa mahdollisuuden elämälle.

 


Seuraamalla evoluution polkua meistä ihmisistä on tullut niin älykkäitä (ja ylimielisiä), että kuvittelemme voivamme hallita tätä planeettaa. Olemme unohtaneet, että emme luoneet tätä maailmaa, vaan maailma on tässä se, joka antaa meidän olla olemassa.

 


Tutkijat haluavat oppia lisää elämästä, tästä planeetasta ja kosmoksesta: miten kaikki toimii teoriassa. Kaikki hyvin mielenkiintoista ja hyvä tietää. Tieto ja ymmärrys ovat arvokkaita asioita. Kaikesta siitä tiedosta huolimatta emme silti näytä pystyvän elämään elämäämme, kuten se on tarkoitettu elettäväksi.

 

 

Yksi asia meidän olisi pitänyt jo oppia tästä planeetastamme: kaikki elementit ovat aina tasapainossa muiden elementtien kanssa. Täydellisessä harmoniassa ja vuorovaikutuksessa keskenään ilman minkäänlaista sotimista. Nämä asiat tuntuvat olevan meille ihmisille ylitsepääsemättömän vaikeita asioita oppia.

 


Kun ihmisillä kasvoi älykkyys, muut inhimilliset ominaisuudet kasvoivat samalla. Jotkut hyviä ja jotkut huonoja. Parhaimpiin puoliin kuuluivat  kykymme ymmärtää ja rakastaa. Pahimpia olivat ja ovat edelleen ahneus ja pelko.

 


Ahneus on tuhoava voima, joka ei tunne rajoja. Se ei arvosta elämää; se ei välitä, mitä se tuhoaa. Ahneus tappaa kaiken tielleen osuvan ja häiritsee elämän tasapainoa.

 

 

Negatiivisuuden hiippaillessa salaa vähitellen sisäämme, annamme pelolle vallan elämästä ja tulevaisuudesta. Pelko ei salli ihmisten elää, joskus se jopa riistää hengen. Pelko lietsoo sotaa kaiken hyvän keskellä tuhoten tulevaisuuden.

 


Ahneus ja pelko eivät yksinkertaisesti sovi tälle planeetallemme. Ahneus aiheuttaa saastumista, pelko taas sotaa. Yhdessä ne tuhoavat ja tappavat luontomme – koko elämän.

 


He, jotka eivät ole ahneita, eivätkä pelkää rauhaa maan päällä, ymmärtävät kuinka helppoa rauha olisi toteuttaa, tuleepa muilta kuinka negatiivista kommenttia tahansa. Se on helppoa; kyse ei ole siitä, kuka on rikas tai köyhä, musta tai valkoinen. Kyse on ymmärtämisestä, että emme elä erillään tai kaukana toisistamme, vaan samalla planeetalla yhdessä. Meidän erot ovat vahvuuksiamme. Emme edisty ilman erilaisia ideoita.

 


Ihmisinä meidän pitäisi yrittää ymmärtää planeetan filosofiaa yhtä innokkaasti kuin yritämme ymmärtää sen teoriaa. Eläisimme paljon paremmin ja tarjoaisimme paljon paremman tulevaisuuden lapsillemme, jos me oppisimme elämään sovussa ja rauhassa.

 


Tämä harmonia voitaisiin saavuttaa, jos alkaisimme käyttää niitä muitakin kehittyneitä inhimillisiä ominaisuuksiamme.

 


Me ihmiset tunnemme yhtä paljon kuin ajattelemme. Elämämme saattavat näyttää erilaisilta, mutta ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia. Asettaessamme itsemme toisten kenkiin, ymmärrämme, miltä toisista oikein tuntuu. Ymmärtäminen on tärkeä avain harmoniaan ja rauhaan.

 


Rakkaus on suurin voima ja jokainen ihminen tietää ja tuntee sen. Rakkaus on syy harmoniaan ja rauhaan. Me kaikki haluamme lapsillemme parhaan mahdollisen elämän. Haluamme heidän perivän planeetan, joka on vieläkin upeampi ja kauniimpi kuin meidän.

 


Kaikkien ihmisten rohkaistuessa avaamaan sydämensä ja rakastamaan niin paljon kuin he kykenevät, voisimme tehdä jotain, mikä saattaa tuntua mahdottomalta. Voisimme tehdä tästä maailmasta paremman paikan. Ei ole turhaa sanoa, että rakkaus on viides elementti.

 

 

Ihmisten pitäisi saada elää luonnollisessa elementissään. Ei rakastaen vain ihmisiä, vaan kaikkea, mikä ympäröi meitä. Sopusoinnussa eläinten, kasvien ja puiden kanssa. Sovussa lähimmäisten kanssa.

 

Kati van der Hoeven 

 

 

Entinen huippumalli Kati van der Hoeven kirjoittaa tietokonevälitteisesti liikuttamalla katsettaan koneen näytöllä. Hänellä on kulmakarvojensa välissä pieni pyöreä infrapunatarra, jonka liikkeitä pieni kamera lukee tavallisen hiiren tapaan. Tietokoneen näytöllä olevasta näppäimistöstä Kati pudottaa haluamansa kirjaimet asiakirjaan.

 

Lisää Katin ajatuksia viestimisestä: http://katilepisto.fi/2013/10/english-talking-in-silence-2/